Doživljaj online kupovine ili kako stvari danas funkcionišu

Godinama unazad sve više kupujemo i plaćamo online, bilo da smo u Srbiji ili u inostranstvu. I nama starijima je online kupovina postala normalna i svakodnevna stvar. Jutros sam video na Facebooku podatak iz Kleiner Perkins Caufield & Byers izveštaja Internet Trends Report 2018, u kom se navodi da skoro 49% online kupaca koristi Amazon za početno upoznavanje sa proizovdom.

 

Džef Bezos, osnivač Amazona, je car. Apsolutni. Napravio je sistem koji je toliko fantastičan da, kada bih mogao, nikada ništa ne bih naručivao van njega. To ne znači da je bezgrešan. Nikako. Povremeno se i njima desi da pogreše, ali to umeju da isprave. No, šta naši ‘online shop-ovi’ mogu da nauče od Amazona?

Posle listanja ovog istraživanja, pročitajte današnji tekst Ivana Minića na Netokraciji koji se dotiče upravo doživljaja kupaca na online prodavnicama i najčešćim greškama koje su u vezi sa korisničkom podrškom.

Ukratko, ništa ti ne vrede lepe objave na Faceboku i remarketing kampanja ukoliko nisi u stanju da rešiš problem kupcu u samo jednoj sesije komunikacije. Amazon upravo radi to.

Leave a Reply