Imaš samo jednu šansu da budeš početnik

Kada sam pravio prve korake u web dizajnu i promociji, imao sam sreće da odmah uhvatim veliki talas startup kulture koji je krenuo iz Silicijumske doline. To je bilo pre više od 10 godina. Tada sam pročitao interesantu stvar na blogu 37signals.

Kada si novi u nečemu, osetićeš svu bol koju možeš da osetiš. Napravićeš takve žuljeve na rukama, a i na stopalima. To su greške koje su veterani naučili da izbegavaju. U isto vreme, to je dar, a i prokletstvo.

Prokletstvo je zato što je teško napradovati dok si pod konstantnim pritiscima. Frustracije su velike i čini se da je propast tu iza ćoška. Možda odustaneš i pre nego što naučiš da igraš po pravilima.

Ali sve ovo je i dar zato što steknete viziju kako da uradite stvati mnogo bolje. Neće vas zaobići gomila besmislica koje su veterani odavno savladali. Jednom kada osetiš temperaturu ključalog lonca, kuvaćeš se zajedno sa ostalim žabama. Do tada imaš magičnu poziciju da biraš dobre puteve.  Da bi se postigla radikalna rešenja, svaka glupa ideja može biti brilijantna.

Ovo su vremena kada se rade nemoguće stvari samo zato što ne znamo šta je to još što ne može da se uradi.

Leave a comment