Rodžer Federer o ciljevima u karijeri

Evo šta je Federer razmišljao pre nego što je postao najbolji teniser svih vremena, sada i definitivno:

Ideja je uvek bila da se što duže zadržim u igri. I kada sam postao br. 1, doneo sam odluku da sa svojim fitnes trenerom planiram dugoročno. Šta god radili, mi ćemo planirati na duge staze. Naravno, možemo da jurimo kintu i statiskike na turnirima. Možemo igrati više turnira, trenirati jače i više, ali to nije nešto što sam želeo da radim. Ako igram, želim da igram dobro. Ako je moguće, želim da zaobiđem povrede. Ostali momci na turu su takođe želeli da pobede. Ali kao što sam rekao, naš cilj je bio da budem u igri što duže.

Hajde sada iskreno recite, koliko vas je do sada dugoročno planiralo karijeru i sa kakvim izazovima ste se suočavali? Moje prethodne dve godine su bile vrlo dinamične na tom polju, pa ću u narednim tekstovima deliti iskustva.

Sve je počelo tako što sam pronašao ovaj Federerov citat i zasukao rukave, bio sam prilično zaglibio. Tu je još jedan Federerov citat za dalju motivaciju:

Nikada ne treba da zaboraviš, ako ti odeš, neko drugi će zauzeti tvoje mesto. Tenis će nastaviti da živi, ali ti nećeš. Ti si samo tu u momentu. Nikada ne možeš biti veći od igre, zauvek to pamti. – Wimbledon 2003

Leave a Reply